Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Грінінг К$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
1. |
Грінінг К. Р. Зміна гранулометричного складу суспензій лікарських і косметичних засобів під час оброблення у бісерному млині [Електронний ресурс] / К. Р. Грінінг, М. Г. Десик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2022. - Т. 28, № 4. - С. 72-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2022_28_4_8 Основним завданням процесу надтонкого подрібнення є зменшення розміру частинок твердої фази у мікрогетерогенних системах. Однак через бурхливий розвиток фармацевтичної, косметичної, керамічної та інших галузей промисловості цієї умови недостатньо, необхідно також забезпечувати рівномірний розподіл частинок за розмірами в межах потрібного діапазону. Досліджено зміну гранулометричного складу суспензій лікарських і косметичних засобів під час оброблення у бісерному млині. Суспензії за двома рецептурами подрібнювали на експериментальному стенді - лабораторному бісерному млині періодичної дії. Як модельні тіла обрано суспензії на основі рицинової олії рафінованої Ph. Eur. і пігменту залізоокисного "Червоний 120". Зміну гранулометричного складу та ступінь перетиру досліджено методом світлової мікроскопії з використанням цифрової монокулярної камери. Побудовано криву ступеня перетиру під час подрібнення, яка свідчить, що композиції суспензій у межах досліджуваного діапазону активно подрібнюються. Отримані діаграми розподілу розмірів частинок ілюструють динаміку утворення монодисперсної системи. Крива ступеня перетиру та діаграми розподілу розмірів демонструють, що суспензії з більшим вмістом твердої фази подрібнюються більш інтенсивно та мають більш виражену монодисперсність. Відповідно, для виробництва лікарських і косметичних засобів доцільно застосовувати рецептури суспензій, які мають більшу концентрацію твердої фази у своєму складі. Отримані результати досліджень зміни гранулометричного складу суспензій надають змогу відслідковувати та коригувати необхідні параметри процесу надтонкого подрібнення для досягнення необхідної якості продукту.
| 2. |
Грінінг К. Р. Зміна реологічних властивостей суспензії лікарських і косметичних засобів під час подрібнення в бісерних млинах [Електронний ресурс] / К. Р. Грінінг, О. О. Губеня // Харчова промисловість. - 2023. - № 33-34. - С. 106-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2023_33-34_14
|
|
|